Deniyor Ki: Obi-Wan Kenobi ’nın Star Wars Misyonu Henüz Bitmedi!


157
312 shares, 157 points

The Force Awakens ile ilgili hisleriniz ne olursa olsun, bir şeyi kabul etmezseniz haksızlık etmiş olursunuz: hepimiz bir yıldır onun gizemlerini konuşuyoruz. Abrams yine en iyi Abrams’ladığı şeyi mükemmel bir şekilde Abrams’ladı ve bütün filmi ilerideki hikayelerin cevaplayabileceği, ama onlar bunu yapmaya karar verene kadar hayranları da fıtık edecek gizem, sır ve bulmacalarla doldurdu. Hepsinin tepesinde de bir adet çilek duruyor: Rey kim köpek?

Gerçekten, bu amiyane tabir için affedin, ancak bir yıldır internet geek alemi olarak sorduğumuz soru bu. Buna da milyarlarca farklı cevap verildi elbette. Rey’in bir Skywalker olduğu en popüler teorem. Palpatine’in klonu diyen var, Qui-Gon Jinn ile bağdaştıran var, Anakin’in reenkarnasyonu diye uçan oldu… Elbette bir de, kendisinin bir Kenobi olduğu ihtimali mevcut. Bunu destekleyen en önemli şey de, The Force Awakens’da ışın kılıcını tuttuğu an, arkadan Obi-Wan’ın konuşuyor olması.

Gedikli Star Wars hayranları biliyorlardır, orada konuşan gerçekten de Obi-Wan, üstelik her iki versiyonuyla birden. Cümlenin başında arşivlenmiş ses kayıtlarından kesilip biçilerek oluşturulan “Rey” kelimesini Alec Guiness’ten duyuyoruz. Arkasından gelen cümleyi ise Ewan McGregor kuruyor. McGregor, bu ses kaydı için Abrams’tan teklif aldığında çok mutlu olduğunu, tabiri caizse stüdyoya uçtuğunu söylüyordu… Görünen o ki, daha başka uçuşlar da yapabilir.

hermit_obi_wan_kenobi_by_avdeevigor-da0ckpq

Entertainment Weekly’den Anthony Breznican’ın beyanına göre, Lucasfilm ve Disney ileride Obi-Wan ile ilgili bir şeyler yapmayı düşünüyor. Breznican’a göre ana Saga filmlerinde birini bir yerden bir şekilde Obi-Wan’a bağlayabilme ihtimalleri yüksek, bu yüzden de Ewan McGregor’un tekrar cüppeleri giymesi olası gözüküyor. Denilene göre, Lucasfilm’in bir Obi-Wan solo filmiyle ilgili aksiyon almamış olmasının sebebi de bu. Hoş gerçi, böyle bir filmin vaadi de verilmemişti ama, neyse, Breznican içeriden aldığı haberlerden sarhoş olmuş, biz bozmayalım.

EW yazarı bu bağlantılı kişinin Rey olduğunu düşünüyor doğal olarak, ancak biz pek ikna olmuş değiliz. Rey’in Kenobi çıkması çok tahmin edilebilir bir durum olur. Elbette bu durumun Abrams’layacağı çok aşikar. Ha pardon, yeni terimimizi duymadınız mı? Yani, verilen cevapların, sadece soru sorulurken çok gaz yaratıldığından ötürü çirkin durmaları ihtimali çok yüksek demek istiyoruz. Bu saatten sonra “Rey bir Kenobi’ymiş” açıklaması, pek de bir şeyi kurtarmaz. Bu kadar gaza, bizce, sadece Skywalker’lık dayanabilir. O da izleyen herkesin aynı anda “E tabi” demesine vesile olacağı için.

Sizler ne diyorsunuz? Obi’yi görsek coşar mıyız Episode 8’de? Yorumları alalım!


Paylaşmak ister misiniz?

157
312 shares, 157 points

0 Comments

Yorum Yazın