Ödül Sezonunun Startı Verildi, LA LA LAND Yarışta İlk Yumruğu Vurdu!


164
343 shares, 164 points

Gilmore Girls’ün ilk sezonunda, sonradan baya da akıllarda yer etmiş minnoş bir replik vardır. Lorelei bir gece uyanır, buz gibi havada pencereyi açar ve suratında eblek bir gülümsemeyle, “Kar kokusu alıyorum” der. Karın gelişi onu heyecanlandırmaktadır ve yıllar içerisinde artık bu doğa olayıyla öyle bir bağlantı kurmuştur ki, daha henüz bir tanesi bile yere düşmeden kokusunu alabilmektedir. Biraz şahsi gireceğim, ödül sezonu da biraz öyle benim için.

An itibariyle Gilmore Girls’ün tekrar hayatıma girmiş olduğu ve gevezeliklerimin sırf bundan ibaret olduğu gerçeğini geçerek devam ediyor, ve bunu anlatma sebebimi izah ediyorum: Ödül töreni kokusu alıyorum. Siz de alabiliyor musunuz? Aralık oldu, bir bir festivallerde yarışacak filmler vizyon görmeye başlıyor, eleştirmenler görüşlerini paylaşıyor, izleyebilen şanslı azınlıklar fikir alışverişi yapıyor… Ve ön ödüllerin adayları açıklanıyor. Önümüzde lobi faaliyetlerini, oy veren trendlerini ve geçmiş hesapları ekleyip çıkararak geçireceğimiz temiz bir iki ay var. Heyecanlı mısınız?

la-la-land-ryan-gosling-emma-stone9_R

Eğer soruya verdiğiniz cevap evet ise, buyurun, ilk haberimize beraber sevinelim. Geçtiğimiz günlerde ödül döneminin öncül törenlerinden biri olan Broadcast Film Critics Association’s Critics’ Choice Awards ödülleri, adaylarını açıkladı. Ve Damien Chazelle’in rengarenk müzikal filmi La La Land resmen töreni domine etmiş vaziyette. Aralarında Ryan Gosling ve Emma Stone için birer Aktör, Chazelle için Yönetmen ve kendisi için de Film kategorisinde adaylıkların da bulunduğu toplam 12 kategoriye adını yazdırmış La La Land. Ondan sonra büyük adaylıklar Barry Jenkins’in çok ses getiren Moonlight’ı ve bilim kurgu favorisi Arrival’a ait.

Critics Choice Awards sene sonunda Oscar’ı kimin kazanacağı konusunda baya sağlam bir geçmişe sahip. Son on senede sadece üç kez yanlış bildiler ve Hurt Locker ile Spotlight gibi sürprizlerde de doğru tahmin ettiler. Büyük adaylıklarda da hiç fena değiller. Geçtiğimiz senelerde Mad Max: Fury Road, Birdman ve 12 Years a Slave gibi Oscar’ı domine eden filmler, CCA’da da iyi iş görmüşlerdi. Şanları geçen seneki Force Awakens faciası ile biraz sarsıldı –son dakikada paldır küldür aday gösterdiler, reyting kaygısı suçlamaları yapıldı– ama hâlâ iyi bir ölçek. O yüzden, hayırlı olsun, ödül sezonu şimdilik La La Land’in gümbürtüsüyle açıldı. Devamı hayırlara vesile olsun!


Paylaşmak ister misiniz?

164
343 shares, 164 points

0 Comments

Yorum Yazın