How I Met Your Mother İçin Kollar Bir Kez Daha Sıvandı, Hayırlı Olsun


164
406 shares, 164 points

How I Met Your Mother, tartışmalı sekizinci sezonu ve tartışmasız şekilde kötü olan final sezonuna rağmen hala tavsiye listelerinin başlarında, arkadaş muhabbetlerinin ortasında kendine yer bulabiliyor. Bunun nedeni şüphesiz ki ünlü sit-comun –özellikle ilk dört sezonunda– seyircisine dost olacak kadar sıcak hikayeler işlemiş, empati yapması kolay karakterler geliştirmiş olması. Gerek ekibin içindeki şakalaşmaların televizyon dışına taşması, gerek Bro Code‘a ciddi ciddi sadık arkadaş gruplarının olması, gerek gerçek problemlerimize diziden çözümler bulabiliyor olmamız gibi örnekler HIMYM’nin zamanında içimize nasıl işlediğinin birer kanıtı.

Bir dizi insanın içine bu derece işleyebilince daha fazlasının talep edilmemesi de mümkün değil haliyle. Bilakis etmiştik de: HIMYM, –bir kısmımızınki sinirden olsa da– gözlerimizi yaşlı bırakıp gittiğinde finalin hemen sonrasında patlatılan spin-off haberini çoğumuz ilgiyle karşılamış, dokuz yıldır aşık olduğumuz diziye ucundan kıyısından da olsa dokunan bir şeyi arzulamıştık. Ancak o spin-off’un How I Met Your Dad ismiyle geldiğini, bir başka çiftin tanışma öyküsünü bu sefer annenin gözünden izleyeceğimizi öğrendiğimizde içimizde bir şüphe doğmuştu: Bu hikaye biçiminin finalde nasıl tökezleyip dizini kanattığını daha çok yeni görmüştük çünkü.

2db6b3189ae04f61cf77b6f1528d289c
Bizim tüm şüphelerimiz, itirazlarımız, meraklarımız arasında spin-off kendine bir oyuncu kadrosu, bir başlangıç yılı bulmuştu bile. Yazar kadrosu ise korunacaktı. Ancak bu ani kararlar ve haberler sonrasında How I Met Your Dad aniden büyük bir sessizliğe büründü ve kendini herkese unutturdu. Ara ara hatırlayanlar ise yapımcıların seyircilerle benzer şüpheler taşıyıp projeyi iptal ettiklerini düşünüp konuyu kapadılar. Tüm bunlar iki yıl önce olmuştu, artık kimse bir HIMYM spin-off’undan haber beklemiyordu. Ta ki bu güne kadar…

Deadline’ın yaptığı habere göre ortada bir How I Met Your Father projesi var ve proje henüz pilot bölümünün yazımı aşamasında. Spin-off, aynı ilk versiyonu gibi orijinal ekipten bambaşka bir çiftin tanışma hikayesini anne gözünden anlatacak. Dizinin başında ise son dönemlerin çok konuşulan dizisi This Is Us‘ın yapım yönetmenleri Isaac Aptaker ve Elizabeth Berger duracak. HIMYM’nin yaratıcıları Carter Bays ve Craig Thomas ise spin-off için birer danışman ve yapım yönetmeni konumlarında olacaklar. Spin-offun hangi kanalda yayınlanacağı hakkında kesin bir bilgi yok fakat This Is Us’ın kanalı NBC bunun için en büyük aday gibi duruyor.


Projenin başına taze kanlar getirilmesini, o kanların This Is Us’tan sevk edilmiş olmasını How I Met Your Father için bir umut ışığı olarak değerlendirebiliriz. Çünkü yeni kadro demek Bays ve Thomas’ın düştüğü hataya tekrar düşülmeyeceği ihtimaline bir yatırım demek. Bir ekran aracılığıyla edindiği dostluklara bir yenisini daha eklemek isteyen ben gibi insanlar için bu kadarı bile bir heyecan sebebi. Lily Aldrin gibi eşsiz karakterler görmenin, Barney ve Ted’le yakalanan sinerjiyi tekrar yakalamanın, ‘Pineapple Incident‘ gibi hikayelere biraz daha kitlenmenin heyecanını tekrar yaşama ihtimalimiz varsa ben How I Met Your Father’ın kendini buluşunu pür dikkat takip ederim.

Ancak şunu da söylemeliyim ki; proje hakkında ettiğim bu umutlu ve olumlu lafların her biri proje beni hayal kırıklığına uğratacak olursa tam tersi sözler sarf etmekten hiç çekinmeyeceğimin teminatıdır. Sonuçta projenin hala bir Joey vakasına dönüşme ihtimali yüksek: Kökenini unutan, kitlesinin neyi sevdiğini kavrayamayan bir spin-off. Öyle bir durumda:

20606634


Paylaşmak ister misiniz?

164
406 shares, 164 points

0 Comments

Yorum Yazın