Amerika Mars’a, Avrupa Ay’a Kent Kurmanın Peşine Düştü


152
250 shares, 152 points

ABD‘nin 2016 yılında hız verdiği Mars Projesi sonrası, Avrupa Uzay Ajansı ESA‘da harekete geçmiş ve Ay üzerine bir kasaba kurmanın peşine düşmüştü.

ESA‘nın Ay Kasabası projesi Space 4.0 adıyla ESA Yöneticisi Johann-Dietrich Wörner önderliğinde yürütülüyor. Devlet kurumlarının yanı sıra özel sektörün de katılım sağladığı Space 4.0, bu nedenle bir nebze olsun yavaş işliyor.

Küresel faaliyet gösteren 22 özel şirketin desteği ile 10,3 milyar Euro‘luk bir altyapının ürünü olan Space 4.0‘in devasa bütçesinin tüm ESA projelerini ayağa kaldırması bekleniyor.

Space 4.0‘in yapımında ESA ile birlikte çalışacak İngiliz Müteahhit firması Foster + Partners, projedeki tüm hafriyat işlerini de üstlenecek.

Ancak Ay üzerine koloni kurmak isteyen yalnızca ESA değil. Uzay yarışına bir yerinden olmak isteyen Çin, Rusya, Japonya ve Hindistan da Ay üzerine bir koloni inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdilik ESA‘nın Ay Kasabası projesi Space 4.0 bir adım önde gibi dursa da zaman bize ne gösterecek hep birlikte yaşayıp, göreceğiz.


Paylaşmak ister misiniz?

152
250 shares, 152 points

0 Comments

Yorum Yazın