Deneyin faydasını göreceksiniz: Elmayı fırında pişirip de yiyin


159
250 shares, 159 points

Soğuk kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere tavsiye: Elmayı bir de fırında pişirerek yiyin. Detaylar haberde…

Elma hiç şüphesiz meyveler içinde özel bir yere sahip. Demir, kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum gibi hayati önem taşıyan minerallerin yanı sıra, doğal asitler, vitaminler içeriyor.

Elma, bağışıklık sistemi, kalp ve damar sistemleri, karaciğer ve böbrek gibi en önemli organları koruduğu gibi kolesterolü düşürme özelliğine sahip.

Elmayı çiğ olarak kabukları ile ısırarak yemenin dışında, fırında pişirip de yenmelidir. Zira tüm saydığımız vitamin ve mineraller özellikle pişirilerek tüketildiğinde daha etkin olabiliyor ve daha kısa sürede etkisini gösteriyor.

Mesele 4 adet kırmızı elmayı soymadan, sap kısmından çekirdeklerini oyarak tepsiye oyuk tarafı yukarı gelecek şekilde koyun. 180 derece ısınmış fırına atıp 20 -25 dakika pişirin. Tepsiyi çıkarıp oyuk kısmına toz tarçın dökerek tekrar fırına atın ve 5 dakika sonra çıkartıp soğumaya bırakın. Yemekten 1 saat kadar sonra afiyetle yiyin.

 


Paylaşmak ister misiniz?

159
250 shares, 159 points

0 Comments

Yorum Yazın