Sinek sorunu yaşamamak için ne yapmalıyız?


136
187 shares, 136 points

Antalya ve ilçelerinde etkin şekilde sürdürülen ilaçlamalarla, bu yıl sineksiz bir turizm sezonu hedefleniyor. Yetkililer sinek sorunundan kurtulmak için tavsiyede bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi çevre sağlığı ekipleri, kent merkezi ve ilçelerde devam eden çalışmalarla, fosseptikler, bataklıklar, kanallar, mazgallar, durgun sular ve kapalı alanlarda sinek üreme noktalarını aralıksız ilaçlıyor.

Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerde ilaçlama yapılıyor. Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor.

Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirtti. Yetkililer şu uyarılarda bulundu: “Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması ve kesinlikle açık bırakılmaması gerekir. Vatandaşların çöplerini kapalı, poşetlenmiş şekilde atmaları çok önemli. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Vektörel mücadele halkla iç içe olan bir şeydir.”

 


Paylaşmak ister misiniz?

136
187 shares, 136 points

0 Comments

Yorum Yazın