Nedir? – Manipülasyon Nedir?


121
125 shares, 121 points

Manipülasyon için Türk Dil Kurumu yönlendirme demiş. Bak bu önemli. Manipülatörler manipülasyon yöntemleri ile seni, davranışlarını, zevklerini dolayısıyla hareketlerini manipüle ederler. Yoksa siz de manipüle edemediklerimizden misiniz?

Büşra Şenol, Nedir? 3. Sezon’da bilinmeyen kelimeleri komik, eğlenceli, ilginç ve bir o kadar da gerçekçi bir şekilde anlatmaya devam ediyor. Bu bölümde #manipülasyon nedir, onu açıklayan Büşra, bizlere manipülasyon yöntemlerinden de bahsediyor. Sen de izle ve manipüle etmek istediklerin varsa, manipülasyon yöntemlerini öğren! Ya da manipüle olmamak için ayağını denk al!

Devam : Nedir? – Manipülasyon Nedir? Magsuz – En Sosyal İçerik Platformu

 

Manipülasyon hakkında deyalı bilgi

Manipülasyon; İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme işlemine denilmektedir.

Manipülasyon çeşitli alanlarda kullanılmaktadır.

Borsa’da manipülasyon ne anlama gelmektedir?

Borsa’da manipülasyon; Olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek yanlış haberler ve söylentilerle gerçek olmayan işlemlerle rant elde etmeye çalışmaktır.

Spk’ya göre manipülasyon ne anlama gelmektedir?

Yapay olarak, sermaye piyasası araçlarının, arz ve talebini etkilemek aktif bir piyasanın varlığı izlenimini uyandırmak manipülasyon anlamına gelmektedir.

Manipülatör nedir?

Sermaye piyasası araçlarının değerini etkileyebilecek, yalan, yanlış, yanıltıcı, mesnetsiz bilgi veren, haber yayan, yorum yapan ya da açıklamakla yükümlü oldukları bilgileri açıklamayan manipülasyon yapan kişilere Manipülatör denilmektedir.

Manipülasyon türleri nelerdir?

  1. İşlem Bazlı Manipülasyon
  2. Bilgi Bazlı Manipülasyon

Psikolojik manipülasyon nedir?

İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme anlamına gelir. Bu etkileme ve yönlendirme sonucu insanlar davranış değişikliği ya da kanaat değişikliği gösterebilirler.

Psikolojik manipülasyon teknikleri nelerdir?

  1. Kapıya ayak koyma tekniği
  2. Oltaya takma tekniği,
  3. Yüzüne kapıyı çarpma tekniği,
  4. Açık ve zımni tarzlar,
  5. Klasik ve yeni tarzlar.

Manipülasyon tedavisi nedir?

Maniplasyon ellerle yapılan bir fizik tedavi yöntemidir. Maniplasyon tedavisinde hastalıklı bölgeye ellerle birtakım bastırma, germe, döndürme gibi manevralar, teknikler uygulanır. Klasik bir tıp tedavisidir, alternatif tıp değildir.

Sözlükte Manipülasyon ne anlama gelmektedir?

  1. Ekonomi varlıkları yapıcı, açıklayıcı ve yararlı bir biçimde kullanma işi.
  2. Seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirme.
  3. İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme.

 


Paylaşmak ister misiniz?

121
125 shares, 121 points

0 Comments

Yorum Yazın