Tırnaklarını Yiyen İnsanlar ‘ın Sırrı Bilimsel Olarak Açıklandı


189
250 shares, 189 points

Tırnaklarını Yiyen İnsanlar bu alışkanlığı bırakmanın çok zor olduğunu bilirler bu haberimizde nasıl bırakacağınızı değil, Neden bu alışkanlığa sahip olduğunuzu bilim insanlarının araştırmalrını açıklayacağız. Ayrıca siz de tıknak yeme alışkanlığına sahipseniz güzel hebrlerimiz de var 🙂

Günlük hayatta ya tırnaklarınızı yiyorsunuzdur ya da yiyen birilerini illa görüyorsunuzdur. Tırnak Yemek Gözlemlendiğinde rahatsız edici olabilir. Sonuçta kendi vücudunun parçalarını kemiren bir insan söz konusu. Gerçekleştirilen araştırmalar bu davranışın ardındaki sırrı ortaya çıkarttı!

Tırnaklarını Yiyen İnsanlar

Hiç tırnaklarınızı daha önce yediniz mi? Peki tırnaklarınız yerken o sırada ne düşünüyordunuz? Siz kafanızda bu soruların yanıtını aramaya başlarken, biz de sizlere bu davranış bozukluğu olarak görülen hadiseye bilimsel açıdan göz gezdirelim.

Tırnak Yemek

Tırnak yemek genellikle 3-4 yaşlarından önce başladığı pek görülmemiştir. (nadiren 5 aylık gibi erken bebeklikte görülebilir). Çocukların %33 de tırnak yemektedir. Bu oran erken ergenlik çağına kadar sürer. Ergenlik döneminde tırnak yiyen çocukların sayısı %40-45’e yükselir. Yani ergenlik çağına doğru çocukların hemen hemen yarısı tırnak yeme davranışı gösterir. Bunun nedeni olarak gençlerin çevreden onay görmemeleri olarak değerlendirilir. Ayrıca tırnak yiyen kişilerin aileleri de çoğunda tırnak yemektedir. Bunun içinde tırnak yemenin bir taklit olduğu ve yetişki tırnaklarını Yiyen İnsanlar taklit ederek öğrenildiği düşünülmektedir. Ergenlik çağında sosyal onay görenlerin çoğu bu alışkanlığı terk etmektedir.

Uzmanlar ve psikologlar uzun seneler süresince bu davranışın problem ve stres kaynaklı olduğunu düşündüler ve bu teşhis, halk arasında da genel bir önyargı olarak yıllarca yer aldı.

Tırnak Yemek

İran Sıhhat Bilimleri Dergisi ve Shiraz Üniversitesi ‘nin çocuklar üzerinde yaptığı araştırmalar tırnak yeme alışkanlığının, yasaklama ve cezalandırma yöntemleriyle giderilemeyeceği sonucuna vardı. Hatta mesele ve sıkıntıları giderilen çocuklarda bile bu davranış bozukluğunun devamlı olarak devam etmiş olduğu tesbit edildi.

Peki Tırnak Yemek Neden?

Montreal Üniversitesi ise çalışmayı birazcık daha ileri götürdü ve bu davranış bozukluğunun bir alışkanlık olduğuna teşhis koydu. Peki neydi bu alışkanlığın sebebi? Araştırmacıların vardığı sonuca göre tırnağını yiyen insanların ortak duygusal dinamikleri var. İlk olarak “mükemmeliyetçilik” ön plana çıkan bir özellik. Sonrasında “tutkulu olmak” yine bir başka içsel hissiyat.

Tırnaklarını Yiyen İnsanlar

Tırnaklarını yiyen insanlar işlerini daha doğru yapıyor!

Araştırmacılar “Eğer bir işin doğru yapılmasını istiyorsanız onu tırnaklarını yiyen birine verin.” demekten geri kalmayacak kadar bu durumdan eminler. Bu sebeple tırnak yemek insanların odaklanmak için yaptıklarına inanılıyorlar. Eğer farketiyseniz, tırnaklarını yiyen insanlar genel olarak bir şeyler okurken, izlerken, dinlerken ya da odaklanılması ihtiyaç duyulan bir işe başlarken bunu yapıyorlar. Bu onların son aşama dikkatli olmasını sağlıyor. Isırmak öyle bir dürtü ki, Türk insanında sıkça görülen çekirdek çitleme bağımlılığı yine bununla bağlantılı. Bu sebeple ısırmaya bir kez odaklandığınız süre beyniniz adeta bir kilitlenme yaşıyor ve yüksek bir performans sergiliyor. Bu yüzden maç, dizi, film izlerken devamlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyoruz. Sebebi “Daha iyi odaklanmak”. Bu aşamada Montreal Üniversitesi araştırmacıları “Bırakın yesinler” diyorlar.

Çekirdek ve Tırnak

Sadece tırnaklarını yiyen insanlar bu artı özelliklerine karşı Dr. Joseph Mercola ‘nın ikazları var; tırnak yemek ilk olarak vücudunuzu zararlı miktop ve bakterilere karşı bir hedef haline getirir. Kansere kadar varabilecek virüsleri direkt vücudunuza alabilirsiniz. Ağız ve diş sağlığınız nükseden problemler yaşar. Bu hastalık risklerini göze alabiliyorsanız buyrun rahat rahat odaklanın, sevgili tırnak yiyiciler.

Ayrıca Doktor Tv tarafından hazırlanan Tırnak Yeme Alışkanlığı isimli videoyuda izlemenizi tavsiye ederiz.


Paylaşmak ister misiniz?

189
250 shares, 189 points

0 Comments

Yorum Yazın