En sık yapılan 5 cilt bakım hatası


127
218 shares, 127 points

Cildimiz, vücudumuzda bulunan en büyük organdır ve maalesef zarar görmeye son derece açıktır! Kirlilik, koruyucusuz güneş ışınlarına maruz kalmak ve yanlış cilt bakımı gibi nedenlerle, cildimiz ciddi ölçüde yıpranabilir.
Cildimizin yaşayan bir organ olduğunu zaman zaman unuttuğumuzu söyleyen Herbalife Global Dış Beslenme Ürün Eğitmeni ve Dış Beslenme Ürün Pazarlama Direktörü Jacquie Carter; “Yanlış temizleyici kullanmak, güneş ışığına fazla maruz kalmak, aşırı peeling, sivilceleri sıkmak ve yeterince dinlenmemek en sık yapılan 5 cilt bakım hatası arasında arasında sayılabilir” dedi
Herbalife Global Dış Beslenme Ürün Eğitmeni ve Dış Beslenme Ürün Pazarlama Direktörü Jacquie Carter sadece kadınların değil erkeklerin de en sık yaptığı cilt bakım hatalarını anlattı.
1. Yanlış temizleyici kullanmak
Cildi temizlemek, cilt bakımının ilk aşamasıdır ve temizleyici seçimi çok önemlidir! Pek çok insan yüzünü rastgele bir sabunla yıkama hatasına düşer. Vücudunuzu temizlemek üzere üretilen pek çok sabun, yüzünüz için yeterince nazik olmayan temizlik maddeleri ve yoğun kokular içerir. Bu sebeple cildinizin ne tür bir temizleyiciye ihtiyacı olduğuna karar vermek için cildinizi test edin ve sizin için doğru temizleyiciyi kullanın.
2. Güneş ışığına fazla maruz kalmak
Hoş bir bronzluğun sağladığı güzel görünümü ve yaz güneşinin bıraktığı parlaklığı hepimiz çok severiz. Fakat burada sorun yaratan, bu görüntüye kavuşmak için yaptıklarımız. Bu nedenle güneş yağını bir kenara bırakıp ve güneş koruması sağlayan bir losyon kullanın. Cildimizi güneşin zarar veren UVA ve UVB ışınlarından korumak son derece önemlidir. Bu ışınlar cildimizi yakar ve erken yaşlanmanın önemli nedenlerinden biridir. Güneş losyonları, cildinizi korumanız için gereklidir ve güneş losyonu olmadan asla güneşe çıkmamalısınız.
3. Sivilceleri sıkmak
Ne zaman bir sivilceyle oynasanız, sorunu daha da büyütme riskini alıyorsunuz. Bakterilerin yüzünüzün başka kısımlarına da yayılmasına neden olabilirsiniz. Rahatsız edici bulduğunuz o küçük nokta daha da büyüyebilir ve kızarabilir. Yalnızca bununla da kalmayıp, kalıcı bir yaraya
dönüşebilir. Her ne olursa olsun, lütfen sivilcelerinizi sıkma isteğine karşı koyun ve sabırlı davranarak bu fırtınanın dinmesini bekleyin.
4. Aşırı peeling
İyi bir peeling işlemi sonrasında cildimizin aldığı görünümü hepimiz çok severiz. Ancak haddinden fazla peeling uygulamak cildinize zarar verebilir. Yüz ve vücudu ölü derilerden arındırmak, düzenli
olarak uygulanması gereken bir işlemdir. Ancak bu işlemi uygularken nazik olmamız gerekir. Cildimizin yaşayan bir organ olduğunu unutmamalı ve dikkatli davranmalıyız.
5. Yeterince dinlenmemek
Uykusuzluğun ve stresin cildinizde yaratabileceği olumsuz etki düşündüğünüzden fazladır. Cildimiz parlaklığını ve canlılığını kaybeder ve gözlerimizin altındaki halkalar daha koyu ve belirgin bir hal alır. Stres, cildimize zararlı bir başka etkendir. Bu nedenle cildimizi düşünüp, iyi uyuyalım ve gevşeyip rahatlamaya bakalım.


Paylaşmak ister misiniz?

127
218 shares, 127 points

0 Comments

Yorum Yazın