SPIDER-MAN: HOMECOMING Fragmancığından Gözümüze Hemen Çarpan 3 Şey


163
250 shares, 163 points

Daha önce de bir yazımızda zaten belirtmiştik, 2017 Marvel için devasa bir sene. Üstüne basa basa “bu fazın büyük viraj filmi” dedikleri ve içinde bir adet de Hulk’ıyla gelecek olan Thor: Ragnarok senenin zayıf halkası; varın siz düşünün. Bir yandan Guardians of the Galaxy ikinci sürümüyle karşımıza çıkıyor. Öte yandan da Spider-Man: Homecoming var işte. Yıllar sonra baba ocağına dönen, ilk defa Marvel Cinematic Universe’e bu sene Civil War ile iştirak eden, mahallenizin kahramanı Spider-Man.

İşte Marvel 2016 sonunda dünya ahiret herkese nasıl cayır cayır bir seneye hazırlık yaptığını duyurmak istemiş olacak ki; Guardians of the Galaxy 2’nin ikinci teaser’ını paylaşıp cümlemizi Baby Groot’a aşık ettikten birkaç gün sonra, Spider-Man: Homecoming için de bir fragman fragmanı yayınladı. Biz de şurada paylaştık zaten. Normalde bu tip küçük fragmanlar, fragcıklar, çok bir şey ifade etmezler. Ancak bunun içerisinde, bizim görebildiğimiz kadarıyla, üç önemli bilgi var.

Birincisi: Happy.

Spider-Man Homecoming Happy

Jon Favreau’nun oynadığı Happy karakterini Iron Man 3’ten beri ilk defa MCU dahilinde gördük. Bu gayet hoş, ve MCU hayranı bir insanın içini ısıtan bir durum. Özlemişiz Favreau’nun suretini. Happy belli ki genel olarak filmde Tony ve Peter arasında köprü görevi görecek. Gözüktüğü kısa sahne, bizde Tony’nin filmde çok da fazla gözükmeyeceği izlenimini de uyandırdı bu arada. Sanki uzunca bir süre –muhtemelen sahne çalmasın diye– Tony’yi sadece Happy vasıtasıyla gönderdiği kargo ve mesajlar ile hissedeceğiz, görme şansına ise büyük finalde ancak erişebileceğiz gibi. Tam fragman çıksın, daha detaylı bir analiz yapma şansı da doğacaktır; ancak şimdilik, eğitimli işkembemiz bunu hissediyor.

İkincisi, filmin ağır selamı sosyal medyaya olacak gibi.

Spider-Man Homecoming Selfie

Malumunuz, karakterin yaşı 16 olacak filmlerde. Ve bu sefer, o yaşa uygun da bir aktör buldular. E o nesil de, malumunuz, sosyal medya nesli. Selfie nesli, Vine nesli, YouTube nesli. Film de kuşkusuz o neslin zeitgeist’ini yakalamak için filme cep telefonu kamerasıyla çekilmiş gibi sekanslar sıkıştıracak belli ki. Ama bir gökdelen karesinden de görebiliyoruz ki, tek olayı da bu olmayacak. Açıkçası bu da güzel bir hamle olur, tadında yaparlarsa. Aralara heyecanlı heyecanlı selfie kamerasına konuşan bir Peter Parker, karakterin yaşını daha bağ kurulabilir bir seviyeye çeker. Ancak fazla olursa da, eğreti durur, çirkin gözükür. Bakalım Homecoming’in toy yönetmeni bu ayarı tutturabilecek mi?

Üçüncüsü, en büyüğü: kanatlar.

Spider-Man Trailer Teaser

Spider-Man’in kostümündeki ağ kanatları ta ilk sayıdan beri varolan, özellikle Todd McFarlane’in 90’larında tekrar popüler olmuş, modern çağda da çizerine göre ufak geri dönüşler yapan bir özellik. Ama daha önceki beyaz ekran serüvenlerinde hiç değerlendirilmemişti. Belli ki Kevin Feige ve ekibi, farklılaşmak istemişler. Bize göre hava hoş, sonuçta karakterin yapıtaşlarından biri ve ilk bakışta karakteri belirgin kılmak için gayet doğru bir seçim. Bakalım genel kamu değerlendirmesi nasıl olacak?

Siz de bir fragcıkı izleyin, siz de görüşlerinizi belirtin aşağıya! Ne diyorsunuz?


Paylaşmak ister misiniz?

163
250 shares, 163 points

0 Comments

Yorum Yazın