Steven Moffat ’tan Doctor Who Yol Arkadaşlarına Dair: İlle De Kadın Olsun!


172
374 shares, 172 points

Steven Moffat tüm sevenlerinin ve sevmeyenlerinin huzurunda son bir sezona daha imza atıp Doctor Who başyazarlığını bırakacak. Kendisi tam bir şov düşkünü olduğundan da bu sezonun oldukça çarpıcı geçmesi muhtemel. Bunu iyi bilen muhabirler de ne zaman Moffat’la röportaj yapma şansı yakalasa ağzından beklenen çarpıcılıkla ilgili laf almaya çalışıyor. Özellikle üzerine gidilen soru ise son iki sezondur imaları yapılan hatta dokuzuncu sezonda ciddi bir kapı açılan kadın bir Doctor rejenerasyonu ihtimali. Ancak Moffat bu soruya en başından beri kaçamak cevaplar vermekte. Hala Doctor’un gelecekteki cinsiyetleri hakkında kendisinden bir cevap alınamamış olsa da, en azından Moffat’ın gelecekteki yol arkadaşları hakkında net bir görüşü olduğunu öğrendik.

Doctor Who Magazine, başyazar Steven Moffat’la yaptığı röportajda, yol arkadaşlarının hep kadın mı olacak yoksa değişikliğe gidilebilir mi, sorusunu sorduğunda sanıyoruz beklediğinden daha net bir cevap aldı. Açtığı ve kapadığı onca kapının ardından hala Doctor’un cinsiyeti hakkında net bir fikir belirtmeyen Moffat göründüğü kadarıyla yol arkadaşları hakkında kesin bir fikre sahip:

Hepiniz biliyorsunuz ki bilim kurgu erkeksi bir yapıya sahip. Bunu herkesin sıkıcı üniformalar giyip belli kuralları takip etmesinden anlayabilirsiniz. Ama bana her zaman Doctor Who’nun kadınsı bir yönü var gibi gelmiştir. Çünkü şiddet yerine nazikliği, merhameti, sencilliği ve bilgeliği tercih ediyor. Bu yüzden dizinin ana karakterlerinden birinin yani Doctor’un yol arkadaşının kadın olması dizi için çok önemli bir nokta. Eğer diziye bu sesi, bu bakış açısını katmazsak dizi değerinden çok şey kaybedebilir.

companions 1
Moffat bu konuda kendinden son derece emin. Yazarlığı bıraktıktan sonra da bu fikrin Doctor Who ekibinde güçlü bir yer edineceğini biliyoruz çünkü 12. Doctor Peter Capaldi bir süre önce yanında istediği yol arkadaşının kadın olması gerektiğini açık şekilde belirtmişti. Ben de bu iki adama katıldığımı söylemek istiyorum. Yol arkadaşının kadın olmaması halinde dizi kolaylıkla bitirim ikili kıvamına getirilebilir, Doctor Who çatışmalara açık potansiyelini geride bırakmış olur. Tabii Doctor’un cinsiyetininin yeni bir rejenerasyonda değişmesi durumunda denklem de tersine döner.

Siz ne dersiniz peki? Moffat ve Capaldi’ye katılıyor musunuz yoksa Tardis’te daha fazla kenara atılmış çorap mı görmek istersiniz?


Paylaşmak ister misiniz?

172
374 shares, 172 points

0 Comments

Yorum Yazın