Hiç Kimsenin Giremediği Yasak Olan 10 İlginç Yer


142
250 shares, 142 points

1. Poveglia Adası

Poveglia Adası

İtalya’daki bu adada bir dönem akıl hastanesi ve hapishane vardı. Mahkum ve hastalar üzerinde deneyler yapılıyordu. Kalıntılar hala orada ancak , ziyaret etmek yasak.

İtalya, Venedik’in açıklarında bulunan bu ada bir zamanlar insanlık tarihinin gördüğü en korkunç akıl hastanelerinden birine ev sahipliği yapıyordu. Korkunç tedavi yöntemlerinin kullanıldığı bu hastane bugün terkedilmiş durumda olsa da hastane ve hapis binaları ayakta duruyor.

2. Ahit Sandığı

Ahit Sandığı

Etiyopya’daki tapınak halka kapalı. Sadece yüksek rehipler girebiliyor…

3. 51. Bölge

51. Bölge

Las Vegas’ın 153 km kuzeyinde yer alan 51. Bölge’ye filmlerden aşina olabilirsiniz. Çünkü uzaylıların dünyaya indiği filmlerin çoğunda bu alan merkez üs olarak kullanılır. Zaten bölge hakkındaki genel inanış da Amerikan hükümetinin ele geçirdiği ya da bulduğu UFO’ları burada incelediği şeklinde.

Amerikan Başkanının bile özel izinle girdiği bu bölgeye adım attığınızda sizi ne gibi sonuçların beklediğini inanın bilmiyoruz ama bilim kurgu filmlerine bir göz atmanız yeterli.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın dahi girmeye yasaklı olduğu bu bölge , UFO’ların düştüğünün ve UFO’larla iletişime geçildiği düşünülen bir bölge. Fazla da bilgi edinebilmek mümkün değil.

4. White Centilmenler Kulübü

White Centilmenler Kulübü

İngiltere’nin en pahalı kulübü olan Beyaz Centilmenler Kulübü’ne zengin , güçlü , mevki sahibi ve kraliyet ailesine üye değilseniz giremiyorsunuz.

Dünyanın en eski erkek derneği. Yeni üye alımları çok az. İngiltere kraliçesinden başka kadın giremiyor…

5. Club 33

Club 33

Disney’e ait bir kulüp. Halka açık değil. İçeride neler döndüğü bilinmiyor. Ancak , 30.000 doları olanlar girebiliyor. Sadece bir gecelik ücret bu.

6. Yılan Adası

Yılan Adası

Girmenin yasak olduğu dünya üzerinde ender yerlerden biridir Brezilya’daki Yılan Adası. İsmi gerçekten de Yılan Adası olan bu Ada, Brezilya’nın Sao Paulo şehrinin açıklarında yer alır.

Isminden de Anlaşılacağı gibi Ada tamamen yılanlarla kaplı olup , insan yaşamamaktadır. Bölgede o yöreye özgü çok zehirli sarı renkte çukur engereği (Bothrops insularis) bulunmaktadır. Brezilya’daki yılan tarafından ölümlerin yüzde 90 nına neden olan bu tür , yılan Adası’nda yaşamaktadır.

Anakaradaki akrabalarına nazaran 5 kat daha zehirli olan bu yılan türü , bütün adayı Kaplamış durumda olup normal bir insanın adada en fazla 2 gün yaşayabileceği söylenmektedir. Çünkü yapılan araştırmalara göre adada metrekareye 5 yılan düşmektedir.

7. RAF Menwith Tepesi

RAF Menwith Tepesi

İngiliz hükümetinin kimseyi sokmadığı , radarlarla dolu muhit…

8. Surtsey Adası

Surtsey Adası

İzlanda’ya ait , volkanik patlamalar sonucu oluşan bu adada kısa bir süre içinde yüzlerce kuş , sürüngen ve böcek türü yaşamaya başladı. Hükümet bu doğal varlığı insanlardan koruyor. Girmek yasak.

9. Vatikan’ın Gizli Arşivleri

Vatikan'ın Gizli Arşivleri

İsmine aldanmayın aslında Vatikan’ın arşivleri o kadar da gizli değil. Herhangi bir dökümanı görmek isterseniz başvuruda bulunmanız yeterli. Onlar bulup sizin önünüze getiriyorlar , tabii 75 yıl süresini aştıysa.

Fakat dökümanların saklandığı arşive girmeniz kesinlikle yasak. İddialara göre çok az insanın görebildiği bu arşivdeki rafların toplam uzunluğu 84 kilometreymiş.

10. Wildenstein Ailesinin Sanat Galerisi

Wildenstein Ailesinin Sanat Galerisi

Dünyanın en özel galerisi olarak biliniyor. Wildenstein ailesine ait olan bu galeride ailenin koleksiyonunda yer alan Rembrandt’lar , Renoir’lar ve Vermeer’ler bulunuyor. Ailenin seçtiği ve onay verdiği kişilerin bu galeriye girmesine izin veriliyor.

 


Paylaşmak ister misiniz?

142
250 shares, 142 points

0 Comments

Yorum Yazın